Over PV Accountants

Henri Pannen en Marco Verhoef, twee collega’s bij accountantsorganisatie KPMG, staken in 2005 de koppen bij elkaar. Ze vonden dat ze te weinig daadwerkelijk aan het bedienen van hun klanten toekwamen. Ze besloten dat dat anders kon en moest. Ze spraken dat uit tegen elkaar in een hotel in Deventer waar zij een regiovergadering van de beroepsorganisatie bijwoonden. Daar werd de kiem gelegd voor het huidige PV Accountants dat inmiddels naar acht medewerkers is gegroeid.

Ondernemers vooruithelpen
“We willen ondernemers daadwerkelijk vooruithelpen”, stelt Henri. “Daar draait het vanaf het begin om.” Marco vult hem aan. “Waarbij we naast de ondernemer staan. Persoonlijk. Met een eigen, onafhankelijke en frisse blik kijken we naar de uitdagingen die u als ondernemer heeft.” De twee oprichters betrokken als eerste vestiging een oud-bankgebouw in Westenholte, één van de wijken van Zwolle. In het kantoor aan de Blaloweg in Zwolle groeide PV Accountants door. Waarna ze in 2011 hun huidige locatie aan de Ceintuurbaan 26-E te Zwolle betrokken. Pannen: “Van daaruit bedienen we vooral de ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf in de brede regio Zwolle. Van starters tot aan de bovenkant van het mkb. In een pallet aan branches.”

We vroegen de beide ondernemers naar hun beeld van de ander.
Dat leverde een aantal mooie antwoorden op.

Henri over Marco…
“Hij is een snelle denker. Altijd op zoek naar een intellectuele uitdaging. Die zoekt hij op, ook bij klanten. Hij kan drie stappen vooruitdenken en is dus heel bedreven in strategische vraagstukken. In het verlengde daarvan heeft Marco de opleiding tot Financieel Forensisch Deskundige gevolgd aan de Erasmus Universiteit. Dat is een compleet nieuwe uitdaging. De opgedane kennis komt zeker van pas bij onze werkzaamheden.

Marco over Henri…
“De drijfveer van Henri is om klanten echt goed te helpen. Daarom stopte hij ook bij KPMG. Hij vond dat hij te weinig nog met de klanten, de ondernemers, bezig was. Ook Henri blijft zich graag ontwikkelen. Dit om onze cliënten steeds een beter en completer pakket van onze dienstverlening te kunnen bieden.  Onze verschillende eigenschappen en interesses vullen elkaar aan en leiden samen tot een hele mooie combinatie.”

 

Lees hier ervaringen van klanten met ons

Tiki Trading Benelux B.V.

Daan Nowak, Tiki Trading Benelux B.V.: “Ik kreeg een lijstje kandidaten van de bank en bovenaan stond PV Accountants. Na het eerste gesprek met hen had ik direct een goed gevoel. Zij konden snel schakelen. Dat moest ook, want ik had een prognose voor de financiering nodig.”

Right Marktonderzoek en Advies B.V.

Hans Homma, Right Marktonderzoek en Advies B.V.: “Het zijn niet alleen maar cijferaars, maar je kunt ook een goed gesprek met ze hebben over bedrijfsvoering. Dat persoonlijke, dat is echt de meerwaarde van dit accountantskantoor.”

Etigam B.V.

Peter Tak van Etigam B.V.: “Wat ik heel belangrijk vind is dat ze gevraagd en ongevraagd advies geven. Soms hebben ze iets prettigs te melden, maar soms ook niet. Het is goed dat ze ook dan duidelijk zijn en er niet omheen draaien.

Profile Tyrecenter Zwolle

Marion Kalvenhaar, Profile Tyrecenter Zwolle: “Ze zijn heel punctueel, komen afspraken na en eigenlijk is het ook heel gezellig als ze op de koffie komen. Het zijn hele gewone mensen, net als wij. Er is echter één verschil tussen ons: zij hebben verstand van boekhouden.”