Wij ondersteunen u naar de optimale keuze

Zie je door de fiscale bomen het bos niet meer? Wij kennen de fiscale regels en adviseren je wat het beste is in jouw situatie. Van de btw-aangifte en de inkomstenbelasting tot aan de aangifte dividendbelasting, erf- en schenkbelasting en de vennootschapsbelasting.

Antwoorden op fiscale vraagstukken
Leuker kunnen we het niet maken, stelt de Belastingdienst. Maar toch, je kunt in ieder geval ook bij belastingen de voor jou meest optimale keuze maken. Daar helpen wij je bij, met onze fiscale expertise. We houden rekening met je privé- en je zakelijke situatie. Wellicht zijn er aftrekposten waar je gebruik van kunt maken. Wij doen digitale aangiftes bij de Belastingdienst en helpen bij fiscale vraagstukken. Welke rechtsvorm kies je? En kun je die nieuwe auto nu beter privé aanschaffen of toch zakelijk?

Over welke belastingen adviseren we?
Onder andere over:
– Inkomstenbelasting
– Vennootschapsbelasting
– Omzetbelasting
– Loonbelasting
– Dividendbelasting
– Erfbelasting
– Schenkbelasting

Belasting bij bedrijfsopvolging en bij starters
Voorbeelden genoeg van ondernemers die we bijstonden om een fiscale keuze te maken. Wat te denken van die vader die zijn bedrijf overdroeg aan zijn zoon, maar niet wist welke fiscale faciliteiten daarvoor beschikbaar zijn. Ook kwamen er vragen op. Moest hij de belasting gelijk afrekenen bij de overdacht of kiezen voor afdrachten in de toekomst? Hoe ging hij om met de pensioenvoorziening? Wij stonden vader en zoon bij en maakten er een succesvolle overdracht van.
En wat te denken van een starter die niet wist van de fiscale voordelen die gelden in de eerste jaren van je bedrijf. Ook hem konden we daarmee goed helpen. Dat maakt belasting betalen toch net iets minder onaangenaam.

Ook grip op je belasting?

Neem vrijblijvend contact op

 

Dit zeggen onze klanten…

Peter Tak (directeur Etigam B.V. te Apeldoorn): “We werkten al met Marco van PV Accountants voordat hij voor zichzelf begon. Toen hij die stap besloot te zetten, zijn we met hem meegegaan. We werkten altijd heel prettig samen en dat wilden we graag blijven doen. En eigenlijk is het sindsdien alleen maar beter geworden.”

Lees hier meer over de ervaring van deze klant

De voordelen van PV Accountants

– Een partner met verstand van fiscale zaken
– Optimaal belastingadvies, toegesneden op jouw situatie
– Je weet zeker dat je aan de regels voldoet
– Je betaalt niks meer aan belasting dan nodig

Wil je kennismaken?

Zwolle, 19 mei 2022

De accountants van PV en Brouwers in Zwolle gaan samen vooruit

PV Accountants gaat samen met Brouwers Accountants & Adviseurs. Brouwers heeft vestigingen in Zwolle, Deventer, Genemuiden, Apeldoorn en Amsterdam. De nieuwe collega’s van PV houden per 1 juni 2022 kantoor in het pand van Brouwers aan de Burgemeester van Roijensingel 18 in Zwolle.

‘De culturen van PV en Brouwers passen bij elkaar’, zegt Marco Verhoef, de ondernemer achter het Zwolse accountantskantoor PV Accountants. ‘Praktisch, nuchter en no-nonsens. Je mag van beide flexibiliteit verwachten, want ondernemen doe je nu eenmaal niet tussen negen en vijf. Wij zijn zelf ondernemers en weten wat het ondernemerschap met zich meebrengt. Durf, lef en soms uithoudingsvermogen. Wij staan ondernemers bij op hun weg naar succes.’

Han Brouwers, bestuurder van Brouwers Accountants & Adviseurs: ‘Wij zijn blij met de komst van Marco Verhoef en medewerkers. Ze zijn ambitieus en toegewijd en samen hebben we een breder scala aan diensten en producten te bieden’.

Specifieke expertise
‘Er verandert het een en ander in praktische zin’, zegt Verhoef, ‘maar tegelijkertijd verandert er niets wezenlijks. We gaan verder onder de naam Brouwers Accountants & Adviseurs, maar onze klanten houden gewoon hun eigen contactpersoon, al onze medewerkers gaan mee en we blijven ondernemers uiteraard met evenveel enthousiasme en toewijding adviseren en ondersteunen.’

‘Het samengaan brengt een flinke groep nieuwe collega’s met zich mee’, zegt Verhoef, ‘onder wie ook specialisten. Zo kunnen we onze klanten nog makkelijker helpen bij specifieke vraagstukken.’

Compleet scala aan diensten
‘Samen bieden we het complete scala dat je mag verwachten van een accountantskantoor’, zegt Brouwers. ‘Loonadministratie; aangifte omzetbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting, schenkbelasting en erfbelasting; jaarrekeningen en de externe controle van jaarrekeningen; het bouwen van management informatiesystemen en advies van onder meer hr-deskundigen, fiscalisten, juristen, subsidieadviseurs en corporate finance-adviseurs (overnamebegeleiding, financiering et cetera). We kijken uit naar de samenwerking.’

Meer informatie: www.brouwers.nl