Als u zeker wilt zijn dat het klopt

Of het nu gaat om het controleren van uw jaarrekening, het samenstellen ervan, tussentijdse cijfers, prognoses of een verklaring. U wilt zeker weten dat dat soort zaken kloppen. Doe gerust een beroep op ons.

Neem vrijblijvend contact op

Goede administratie, wettelijke plicht
Als u een bedrijf hebt, bent u wettelijke verplicht een goede administratie bij te houden. Wij verwerken uw administratie al dan niet digitaal, maar stellen ook uw jaarrekening samen en geven advies. De jaarrekening is namelijk een belangrijk document. Daarmee laat u aan andere belanghebbenden zien hoe uw bedrijf in het afgelopen boekjaar heeft gepresteerd. Daarnaast is het een vertrekpunt voor toekomstige beslissingen.

Uw lessen voor de toekomst
Dat is belangrijke informatie voor uw aandeelhouders, uw bank, uw investeerders en overige partijen die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf. Maar natuurlijk kijken wij verder dan alleen uw cijfers. Wat kunnen we daar voor u voor lessen uit trekken voor uw toekomst? Waar is het goed en waar kan het beter?

Welke diensten?
– Jaarrekening
– Advies voor de toekomst
– Samenstelwerkzaamheden
– Tussentijdse cijfers
– Prognoseoverzichten
– Afgeleide verklaringen

Samenstelverklaring: accountant is betrokken
Als uw accountant stellen we aan het einde van uw boekjaar de jaarrekening samen. En we voegen daar een zogeheten samenstelverklaring aan toe. Met samenstellen bedoelen we het verzamelen, verwerken, rubriceren en samenvatten van financiële informatie tot een financieel overzicht: de jaarrekening. Door er een samenstelverklaring aan toe te voegen, weet de gebruiker (bijvoorbeeld de Belastingdienst) dat wij als accountants erbij betrokken waren.

Bent u controleplichtig?
Voor bedrijven die controleplichtig zijn, volstaat een samenstelverklaring niet. U bent controleplicht als u twee jaar aan de onderstaande criteria voldoet:
– U heeft een balanstotaal van zes miljoen euro
– U heeft een omzet van twaalf miljoen euro
– U heeft 50 personeelsleden

Wij regelen uw controleverklaring
Bent u controleplichtig, dan regelen wij voor u de controleverklaring. De controleverklaring moet aan veel eisen voldoen, waardoor de werkzaamheden intensiever en uitgebreider zijn dan bij een samenstellingsverklaring. Er zit nog een verklaring tussen de samenstellingsverklaring en controleverklaring in: de beoordelingsverklaring. De beoordelingsverklaring wordt minder vaak toegepast. De werkzaamheden zijn minder uitgebreid dan bij een controleverklaring. Genoemde werkzaamheden worden onder onze supervisie uitbesteed aan een collega accountantskantoor welke in het bezit is van een AFM-vergunning (om dergelijke diensten te mogen uitvoeren).

Maar ook…
Wij verzorgen voor u tussentijdse cijfers, prognoseoverzichten en afgeleide verklaringen. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan een verklaring van ons als accountant die u nodig hebt voor het aangaan van een verzekering of voor het aanvragen van een subsidie.

Dit zeggen onze klanten…

Daan Nowak (directeur Tiki Trading Benelux B.V. te Hattem): “Ik kreeg een lijstje kandidaten van de bank en bovenaan stond PV Accountants. Na het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel. Wat ik zelf heel fijn vind, is dat mijn accountant en contactpersoon ervoor zorgt dat ik alles begrijp. Ik ben 30 jaar en heb geen boekhoudachtergrond.”

Lees meer over de ervaring van deze klant

 

Waarom kiest u voor PV Accountants?

  • Een betrouwbare jaarrekening waar u lessen uit kunt trekken
  • U kunt zekerheid bieden aan partijen waarmee u zaken doet
  • We nemen u stap voor stap mee in het proces
  • We zijn de betrokken en verbindende schakel die u nodig heeft
  • U kunt op onze deskundigheid, ervaring en expertise als accountant rekenen
Wilt u kennismaken?