Hoe is dat, werken bij PV Accountants?

 

Arno, wat heb je hiervoor gedaan en hoe ben je bij PV terecht gekomen?
Voordat ik bij PV aan de slag ben gegaan heb ik op een ander accountantskantoor gewerkt. Nadat ik persoonlijk ben benaderd heb ik de keuze gemaakt om over te stappen richting PV Accountants.

Hoe heb je de overstap van je vorige werkgever naar PV Accountants ervaren?
Goed! Ik werd direct goed opgevangen door mijn collega’s met een mooie bos bloemen en een gezamenlijk koffiemoment. Daarna zijn we aan de slag gegaan en ben ik goed geholpen tijdens het inwerken. Het voelde erg vertrouwd.

Hoelang ben je nu bij PV Accountants werkzaam en wat zijn je verantwoordelijkheden?
Ik werk hier nu 4 maanden. Ik verwerk de volledige administratie van klanten, houd mij bezig met diverse belastingaangiftes en ben hun eerste aanspreekpunt.

Mooi samengevat, maar hoe ziet je dag er precies uit?
Allereerst pak ik een bak koffie en maak even een praatje met mijn collega’s. Vraag of ze nog ergens tegenaan lopen waar ik misschien bij kan helpen. Dan ga ik starten met hetgeen wat op mijn planning staat. Denk hierbij aan het opstellen van jaarrekeningen, aangiften inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of btw en het maken van tussentijdse rapportages. Maar geen planning is heilig, komt er wat tussendoor dat acuut aandacht verdiend dan pak ik dat als eerste op.
Daarom is geen dag hetzelfde en dat maakt het werk zo gevarieerd.

Wat zijn je grootste uitdagingen en wat geeft jouw werk voldoening?
Mijn ambitie is om de rol als clientadviseur op mij te nemen. Zo heb ik zelf de verantwoordelijkheid en help ik ondernemers graag verder met hun ambities. Mijn voldoening haal ik uit het volledig ontzorgen en bedienen van onze klanten. Zo kan de klant zich volledig richten waarin hij goed is, namelijk ondernemen.

Waarom werk je graag bij PV Accountants en wat vind je, buiten werk, nog meer leuk aan PV Accountants?
Ik vind het ontzettend leuk dat de meeste klanten van PV Accountants in de buurt zitten. Als je wat nodig hebt of je moet even snel overleggen kun je zo op de fiets of in de auto langsgaan bij de klant. Dit maakt dat ook de lijntjes met de klanten kort zijn en je elkaar regelmatig spreekt. Ondanks Corona, organiseert PV Accountants ook leuke uitjes voor zowel het team als de klant.

Is het een bewuste keuze geweest om voor PV Accountants te kiezen dan bijvoorbeeld een groter accountantskantoor?
Zeker! Het laagdrempelige en sociale wat PV Accountants uitdraagt met daarbij de korte lijnen zowel intern als extern maakte dat ik voor hen gekozen heb. Zo ben je veel meer met de ondernemers bezig en kun je ze optimaal bedienen.

Wat is voor jou werkplezier c.q. wat draagt bij aan werkplezier?
Een goede werksfeer vind ik erg belangrijk. Ik wil daar zeker zelf veel moeite voor doen en aan bijdragen, maar verwacht dat ook van mijn collega’s. Zo houd ik van een sociaal praatje en help ze graag met hun werkzaamheden. Zo ontstaat er een leuk en gezellig team dat elkaar helpt als dat nodig is.

Zijn er genoeg kansen?
100%, als je zelf een proactieve houding hebt en kansen ziet, kan en mag je ze bij PV Accountants grijpen. Die ruimte en mogelijkheden zijn er volop.